top of page

Manuele Lymfedrainage 

Massage Therapy

Manuele lymfedrainage is een behandeling die het lymfestelsel stimuleert.

 

Het doel van manuele lymfedrainage is overtollig lymfevocht beter en sneller afvoeren. Hierdoor kunnen heel wat gezondheidsproblemen worden aangepakt en verlicht.

 

Het menselijk lichaam bestaat voor bijna 80% uit vocht. Dit bevindt zich in lichaamscellen, lymfebanen, hersenbanen en bloedbanen. Dit vocht verwijdert o.a. de afvalstoffen uit je lichaam en zorgt op die wijze voor een beter afweersysteem.

 

Draineren van vocht is een natuurlijke functie in je lichaam. Door stress, ziekte of trauma kan het echter zijn dat er onvoldoende doorstroming plaats vindt en dat er een vochtophoping (oedeem) ontstaat. Deze oedemen kunnen zorgen voor verschillende fysieke en mentale klachten.

Tijdens mijn behandeling stimuleer ik via manuele lymfedrainage de vochtdoorstroming en verminder ik zo de vochtophopingen in het gezicht, de armen, benen, buik, enz.

 

Het resultaat is een goede immuniteit, minder stress en een betere hormoonbalans.

Bij manuele lymfedrainage behandelen we 1 lichaamsdeel per keer. Dankzij zachte, spiraalvormige massage wordt er een pompende druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen.

 

Zo kan het overtollige vocht (waarin zich afvalstoffen en bacteriën bevinden) in je lichaam worden afgevoerd.

CBD%20els_edited.png
Blurry Flowers

Help ik jou met een manuele 

lymfedrainage?

30 min - €30

bottom of page